Man Vrouw
Meld je aan

Kort nieuws

BDO-partner Maurice de Kleer voorgedragen als kandidaat-voorzitter NOB

18-12-2014

Maurice de Kleer is door het algemeen bestuur van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)†voorgedragen als... lees meer

Kort nieuws

Aon: technologische storingen en criminaliteit opkomende risico's financiŽle instellingen

16-12-2014

Aon constateert dat financiŽle instellingen binnen de EMEA-regio en daarbuiten tot dezelfde top vier brancherisico's komen: veranderende wet- en regelgeving staat op ťťn, gevolgd door stagnatie van de markt, groeiende concurrentie en merkbescherming. Binnen EMEA geeft maar liefst 67% van de financiŽle instellingen aan het afgelopen jaar inkomensverlies te hebben geleden als gevolg van wijzigingen in wet- en regelgeving. Een iets kleiner aantal (63%) wijst daarvoor naar stagnatie van de markt, 57% noemt groeiende concurrentie als oorzaak.

EMEA-specifieke risico's

Vanaf de vijfde plek ontstaan forse verschillen: technologische storingen, liquiditeitsrisico's en criminaliteit nemen binnen EMEA respectievelijk plek 5, 6 en 7 in. Wereldwijd gezien staan die risico's pas op plek 10 of lager. Criminaliteit wordt sinds begin 2014 zowel binnen EMEA als wereldwijd als een groeiend risico ervaren.

Algemene conclusies van Aon zijn dat de complexiteit van risicomanagement wereldwijd toeneemt en dat het toezicht op financiŽle instellingen scherper wordt. Dat laatste uit zich in een groeiend aantal rechtszaken en hogere boetes voor financiŽle instellingen. Ook blijkt dat bedrijven makkelijker van verzekering switchen en dat ze zich bij de keuze voor een verzekeraar steeds meer laten leiden door de prijs en premiehoogte. Het lijkt erop dat zij beter op hun geld letten uit angst voor een nieuwe recessie.

Steeds veeleisender bedrijfsklimaat

Het brancherapport geeft inzicht in drie belangrijke risicogebieden: risicoprioriteiten, de verzekeringsmarkt en risicomanagement. Daarbij behandelt Aon in het rapport de verschillen tussen trends binnen EMEA en wereldwijde trends, inclusief de uiteenlopende meningen over technologie en liquiditeitsrisico's. Ook benoemt Aon de belangrijkste aandachtsgebieden voor financiŽle instellingen in EMEA.

Het rapport is gebaseerd op de Global Risk Management Survey van Aon en het Global Risk Insight Platform (GRIP), maar ook op interne gegevens van Aon. Andere bronnen zijn analytische modellen die de visie van specialisten op het gebied van risico's en verzekeringsmaatschappijen wereldwijd weerspiegelen.Toon nieuwsoverzicht