Man Vrouw
Meld je aan

Kort nieuws

BDO-partner Maurice de Kleer voorgedragen als kandidaat-voorzitter NOB

18-12-2014

Maurice de Kleer is door het algemeen bestuur van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) voorgedragen als... lees meer

Kort nieuws

Curatoren DSB willen veel geld van DNB

16-12-2014

DNB verleende volgens de curatoren in 2005 ten onrechte een bankvergunning aan DSB. De jaren daarna zou er sprake zijn geweest van falend toezicht. En toen activist Pieter Lakeman opriep tot een bankrun en de bank op omvallen stond, sloeg DNB over naar de andere kant, zegt Schimmelpenninck. Toen zorgde DNB ervoor dat DSB werd afgesneden van krediet waardoor faillissement onafwendbaar werd.

De curatoren zijn hierover vorig jaar al een juridische procedure gestart, samen met drie organisaties die klanten met een vordering op DSB vertegenwoordigen. De zaak dient nu voor het eerst voor de rechter. Het gaat er in eerste instantie om of de rechter DNB aansprakelijk houdt.

De schade die de curatoren DNB aanrekenen, betreft voornamelijk misgelopen rente-inkomsten. Deze zijn niet opgenomen in de boedelschuld van DSB.

De schulden van de voormalige bank van Dirk Scheringa bedroegen ongeveer 3,8 miljard euro. Daarvan is eind dit jaar ongeveer driekwart uitgekeerd aan schuldeisers.Toon nieuwsoverzicht