Man Vrouw
Meld je aan

Kort nieuws

BDO-partner Maurice de Kleer voorgedragen als kandidaat-voorzitter NOB

18-12-2014

Maurice de Kleer is door het algemeen bestuur van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) voorgedragen als... lees meer

Kort nieuws

Eerste Kamer in reces bijeen over topinkomens

16-12-2014

Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) wil de bovengrens voor topinkomens in de (semi)publieke sector per 1 januari vastleggen op 100 procent van een ministerssalaris (178.000 euro inclusief belaste onkostenvergoedingen en pensioenbijdrage). Nu ligt die grens nog op 130 procent.

 

Aanvankelijk zou de behandeling door de Eerste Kamer tot volgend jaar worden uitgesteld, omdat de Senaat het te druk had. De maatregel kon dan niet per 1 januari ingaan. Dat vindt een meerderheid van de Senaat bij nader inzien onjuist. Het besluit moest toch dit jaar vallen.

 

De Eerste Kamer vergadert altijd op dinsdag, maar deze dinsdag wordt dat lastig. Het wordt zonder die topinkomens al diep in de nacht voor de Senaat. Toch wilden veel senatoren de zaak nu nog op de agenda. Maar voorzitter Ankie Broekers-Knol sloot zich bij een grote minderheid aan om het niet deze week dinsdag, maar volgende week maandag te doen. Broekers-Knol vindt het niet verstandig om het voorstel er in het holst van de nacht nog door te jassen. Het moet zorgvuldig worden aangepakt.

 

Deze week waren er geen andere vergadermogelijkheden meer.Toon nieuwsoverzicht