Man Vrouw
Meld je aan

Kort nieuws

BDO-partner Maurice de Kleer voorgedragen als kandidaat-voorzitter NOB

18-12-2014

Maurice de Kleer is door het algemeen bestuur van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)†voorgedragen als... lees meer

Kort nieuws

EU onderzoekt belastingdeals van alle lidstaten

17-12-2014

Brussel vermoedt dat de afspraken die sommige lidstaten hebben gemaakt met multinationals neerkomen op staatssteun. Om te kunnen vaststellen of de concurrentie wordt verstoord door 'selectieve belastingvoordelen' is volgens Vestager een volledig beeld nodig van de belastingpraktijken in de EU.

Behalve Nederland, waarvan belastingafspraken met koffieketen Starbucks onder de loep liggen, heeft Brussel tot dusver ook Ierland en Luxemburg op de vingers getikt. Het gaat daarbij om voorlopige bevindingen. De onderzoeken lopen nog. Ook bij Cyprus, Malta, het Verenigd Koninkrijk en BelgiŽ liggen al verzoeken om informatie.

Daarnaast kijkt de Europese Commissie naar de manier waarop in verscheidene EU-landen inkomsten uit intellectueel eigendom, bijvoorbeeld patenten, worden belast. In dat verband heeft Brussel vragen gesteld aan tien landen, waaronder wederom Nederland.

Persbericht: Commission extends information enquiry on tax rulings practice to all Member StatesToon nieuwsoverzicht