Man Vrouw
Meld je aan

Kort nieuws

BDO-partner Maurice de Kleer voorgedragen als kandidaat-voorzitter NOB

18-12-2014

Maurice de Kleer is door het algemeen bestuur van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)†voorgedragen als... lees meer

Kort nieuws

Mkb richt vizier op financiering van groei

10-12-2014

Financieren van groei

Van de ondernemers die een financieringsbehoefte hebben, wil 28 procent deze financiering inzetten voor de groei en uitbreiding van hun bedrijf. Afgelopen jaar was dit 18 procent. Het percentage dat een financiering nodig denkt te hebben voor herfinanciering volgend jaar bedraagt 11 procent ten opzichte van 22 procent het afgelopen jaar.

Financieringsvorm
De financiering wordt bij voorkeur geregeld middels een rekening-courant krediet. 65 procent denkt dat het zal lukken op de gewenste manier financiering te krijgen, waarbij ook wordt gekeken naar andere financieringsvormen - als lease (13 procent), onderhandse lening (21 procent) en eigen vermogen (7 procent) - dan bancair krediet.

Beperkte kennis alternatieve financieringsvormen

Internet is voor 66 procent van de ondernemers de belangrijkste bron om zich te oriŽnteren op een geschikte financiering. De meeste mkb-bedrijven hebben over klassieke financieringsvormen - een bancaire lening of een rekening-courant krediet - redelijk veel kennis in huis. De helft weet echter niet dat de bank ook kan helpen bij het zoeken naar een andere financieringsvorm.

Positieve verwachtingen

Mkb-ondernemers hebben overwegend positieve verwachtingen voor 2015. Ruim

4 op de 10 mkb-ondernemers hebben in 2014 al een omzetgroei gerealiseerd en nagenoeg hetzelfde aantal verwacht dat hun omzet ook in volgend jaar zal groeien. Ongeveer een derde van de mkb'ers verwacht dat hun omzet in 2015 met 10 procent of meer zal toenemen.Toon nieuwsoverzicht