Man Vrouw
Meld je aan

Kort nieuws

BDO-partner Maurice de Kleer voorgedragen als kandidaat-voorzitter NOB

18-12-2014

Maurice de Kleer is door het algemeen bestuur van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)†voorgedragen als... lees meer

Kort nieuws

Nederlandse arbeidskosten sterk gestegen

15-12-2014

Binnen de eurozone liepen de arbeidskosten alleen in Slowakije, Finland, BelgiŽ en Oostenrijk in de onderzochte periode sneller op.

In de hele Europese Unie is arbeid het duurst in Denemarken, waar de arbeidskosten in 2012 uitkwamen op iets meer dan 40 euro per uur. BelgiŽ, Zweden, Frankrijk, Luxemburg en Nederland completeren de top zes. Bulgarije, RoemeniŽ, Letland en Litouwen bungelen onderaan de lijst. Arbeid kost daar gemiddeld 3,40 tot 6 euro per uur.

Werknemers in de financiŽle sector zijn in heel Europa het duurst. De arbeidskosten liggen daar in bijna alle landen minstens 50 procent hoger dan het nationale gemiddelde. Werknemers in de hotel- en restaurantbranche staan aan het andere eind van de schaal. Zij zijn in bijna alle landen zeker een kwart goedkoper dan de gemiddelde arbeidskracht.

Nederlandse werknemers werden niet alleen duurder, ze gingen tussen 2008 en 2012 ook 10 uur per jaar meer werken. Nederlanders met een voltijdbaan werkten daarmee gemiddeld 1757 uur per jaar. Dat is 128 uur meer dan het gemiddelde in de eurozone. De minste uren worden gedraaid in BelgiŽ (1462 per jaar), Frankrijk (1555) en ItaliŽ (1565).Toon nieuwsoverzicht