Man Vrouw
Meld je aan

Kort nieuws

BDO-partner Maurice de Kleer voorgedragen als kandidaat-voorzitter NOB

18-12-2014

Maurice de Kleer is door het algemeen bestuur van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)†voorgedragen als... lees meer

Kort nieuws

PwC: Amsterdam op plek vier concurrerende steden

12-12-2014

PwC heeft 31 wereldsteden vergeleken op punten als economie, aanpassingsvermogen en kwaliteit van het leven. PwC schreef het rapport 'Amsterdam - A City of Opportunity' in opdracht van de Amsterdam Economic Board, een organisatie die is opgericht door overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen in de hoofdstedelijke regio.

Amsterdam is volgens de onderzoekers 'een internationaal knooppunt van kennis, (digitale) netwerken, culturen en ideeŽn'. De stad ligt dichtbij Schiphol en bevindt zich op een van 's werelds grootste internetkruispunten. De stad scoort daarom goed op zaken als de technologische infrastructuur en 'intellectueel kapitaal', omdat er relatief veel hoogopgeleiden wonen.

Ook de prettige leefomgeving draagt bij aan de hoge positie. 'Van alle onderzochte steden scoort Amsterdam het hoogst op het gebied van gezondheidszorg, geborgenheid en veiligheid.' Dat geldt volgens de onderzoekers van PwC ook voor duurzaamheid en de natuurlijke omgeving.

De hoofdstad komt niet sterk uit de bus wat betreft mobiliteit. 'Amsterdam loopt letterlijk vast', zegt onderzoeker Egon de Haas. 'Er zijn geen grootse plannen voor uitbreiding van het openbaar vervoernetwerk. Ook betalen reizigers relatief veel voor het openbaar vervoer.'

Verder is beginnen van een bedrijf moeizaam. Ondernemers ervaren juridische en administratieve drempels, de regeldruk is hoog, aandeelhouders zijn niet altijd blij met wettelijke beschermingsconstructies en de regels voor expats zijn complex. Ook krijgen ondernemers met een veelvoud aan verschillende instanties te maken als zij in Amsterdam zaken doen.

De Keniaanse hoofdstad Nairobi bezet de 31e en laatste plaats op de ranglijst.Toon nieuwsoverzicht